SEO

Concurrentie Analyse

Onze website was niet vindbaar. Door dit bedrijf is onze website naar de 3e positie in google gestegen en hebben we meer klanten

Airco Installeren

Contact

Doddendaal 62
1082XW Amsterdam

020 2157 020

SEO

Concurrentie Analyse

Wanneer u de vindbaarheid van uw website wilt gaan verhogen maar niet weet waar u moet beginnen kunnen wij u uitstekend helpen? Bij zoekmachine-optimalisatie Ook wel SEO genoemd draait het altijd om de juiste zoektermen: Dit zijn bijvoorbeeld combinaties van woorden die uw potentiële klanten gebruiken om producten of services die u aanbiedt te vinden. Het heeft echter geen nut om in het wild te gaan optimaliseren op zoektermen waarvan de kanzen extreem klein zijn om op een eerste positie te komen in bijvoorbeel een zoekmachine als google. Het is daarom verstandiger te starten met een concurrentieanalyse. Bij Bouwen op Online Succes helpen we bedrijven graag met het uitvoeren van een uitgebreid SEO benchmark onderzoek waarbij wij uw concurrenten in kaart brengen.

 

De voordelen van een SEO-concurrentieanalyse

  • Ontdekken wie uw belangrijkste concurrenten zijn op het gebied van SEO
  • Achterhalen wat de sterktes en zwaktes van uw concurrenten zijn – wat kunt u van hen leren?
  • Een gedegen SEO benchmark onderzoek dat naar zoektermen, autoriteit én techniek kijkt
  • Inzicht krijgen bij welke zoekwoord combinaties de beste kansen liggen

 Wat houdt een concurrentie analyse voor SEO in?

De 3 belangrijkste stappen van een gedegen benchmark onderzoek leggen we hier onder stap voor stap aan u uit

Stap 1  Zoekterm

Bij een concurrentieonderzoek denkt u direct aan zoektermen: Welke concurrerende websites worden in zoekmachines in de tot van google gevonden met relevante zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden? En op welke zoekwoord-combinaties zoeken uw potentiële klanten.

Stap 2  Techniek

Om te achterhalen hoe goed uw concurrenten ervoor staan, bekijken wij de techniek achter hun website. Zoals wij bij het onderdeel SEO Techniek uitgebreid uitleggen, zijn zaken als de laadtijd van een pagina en website, een beveiligde verbinding met https en een mobiel vriendelijke design extreem belangrijk. Google introduceerde reeds de nieuwe manier van zoeken door mobile first. Dit hout in dat zij de voorrang geven aan mobile apparaten. Hoe goed scoren uw concurrenten hierop? Waar concurrente steken laten vallen kunt u winst behalen door dat beter te realiseren.

Stap 3  Autoriteit

Een derde belangrijke stap heeft alles te maken met de autoriteit van uw website, ook wel linkbuilding genoemd. Hoeveel websites linken er naar de websites van uw concurrenten? Wat is de kwaliteit van deze links, komen deze van betrouwbare websites of komen ze van een recent gelanceerde website? Wordt aan deze externe links wel de juiste linktekst (anchortekst) meegegeven?

Met de concurrentieanalyse van Bouwen op Online Succes in de pocket gaan wij samen aan de slag om uw SEO-strategie uit te werken en de juiste vervolgstappen te bepalen. Bent u klaar voor een serieuze aanpak van uw zoekmachine-optimalisatie?

Start nu het gesprek

Ons kantoor

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Bel ons

020 - 2157 020

Stuur een e-mai

info@bouwenoponlinesucces.nl

Michael Bos

Bedrijfsadviseur

020 - 21 57 020