Online Adverteren

Google Shopping

Nam at augue non risus interdum suscipit at a sapien. Nunc lobortis egestas massa sit amet bibendum.

David Wilcox

Founder

Contact

4953 Vine Street
San Diego, CA 92465

815.555.5555

info@mycompany.com

Online Adverteren

Google shopping

Wanneer u producten aan bied in uw website dan is Google Shopping een effectieve manier om deze snel onder de aandacht te brengen bij uw potentiële klanten. Waarschijnlijk heeft u deze vorm van adverteren wel al eens gezien, de productafbeeldingen bovenaan de zoekresultaten in Google. Deze Google Shopping-advertenties zijn de ideale manier om uw webshop onder de aandacht te brengen bij uw potentiële klanten.

 

De voordelen van adverteren via Google Shopping

  • Klanten kunnen producten gemakkelijk vergelijken
  • De productafbeeldingen verkorten het aankoopproces
  • De kwaliteit van sitebezoekers via Google Shopping is hoog
  • Snel inzicht welke producten het beste converteren

Google Shopping wat houdt het in?

We merken dat steeds meer mensen bestellen hun producten online, zeker na in de tijden waarin we nu leven is dit extreem gestegen. We worden steeds maar drukken en hebben geen zin of geen tijd meer om naar een fysieke winkel te gaan. Zeker in tijden als deze is dat een uitkomst. We gaan vaker aankopen doen vanuit ons luie stoel. Hier kun je met je webshop uitsteken op inspelen. Om klanten een beeld te geven van je producten zijn goede productafbeeldingen een vereisten. Maar hoe kun je met je producten een goede ranking halen zonder al te veel text te gebruiken.

Dat is exact waar Google Shopping om de hoek komt kijken. Google Shopping is vergelijkbaar als Google Ads een manier van zoekmachine adverteren (SEA) maar dan voor je producten uit je webshop. In plaats van een advertenties met tekst verschijnen bij deze advertenties echter productafbeeldingen in de zoekresultaten van Google.

Deze vorm van advertenties zijn geschikt om klanten te targeten die specifiek op zoek zijn naar producten zoals die van u. De afbeelding worden versterkt door een korte productomschrijving, de productprijs en de naam van de verkopende website.

Op deze manier zien de zoekers direct een over zicht van producten in zoekmachines of dit daadwerkelijk het product is waarnaar deze zoeker op zoek naar is. Tevens is in een oogopslag te zien waar dit product het goedkoopst is. Een scherp prijs dat concurrerend is, is bij Google Shopping daarom extreem belangrijk. Wanneer deze producten veel duurder zijn dan bij de concurrent, zal de zoeker niet bij u tot een aankoop over gaan. Google Shopping is dus alleen goed wanneer u goedkoper bent dan uw concurrenten.

Vergelijkbaar als bij Google Ads en alleen wanneer een zoeker daadwerkelijk op uw advertentie klikt waardoor deze op uw website terechtkomt, betaalt u Google voor deze klik. Dit noemen we Pay Per Click (PPC). De maximale kosten die u bereid bent te betalen voor een klik (de CPC) bepaalt u zelf net als in uw Google Ads campagne.

Wat is Google Merchant Center?

Om een Google Shopping-campagne te kunnen opzetten heeft Google daar een apart platform voor bedacht. Met een Google Merchant Center-account richt u eenvoudig en snel uw product feed in. In deze Feed vertelt u Google welke producten van uw website u wilt opnemen in uw product feed en deelt u deze op uw Mechant account.

Bij Bouwen op Online Succes adviseren we u hoe u uw Merchant Center-account en de product feed het beste in orde kunt maken. Wanneer uw product feed door google is goedgekeurd dan zetten wij gelijk een geschikte Google Shopping-campagne voor u op in Google Ads.

Door de binnenkomende data te analyseren vervolgen we op welke punten de campagne en kunnen we deze verbeteren. Welke producten converteren hierin goed en welke productadvertenties hebben de hoogte klikfrequentie (CTR)?

Deze gegevens gebruiken wij om uw Shopping-campagne steeds verder te optimaliseren. 

 

Waarom uw Google Shopping uitbesteden?

  • Een open en eerlijke aanpak
  • Ruim 15 jaar ervaring in online marketing
  • Een marketingplan op maat gemaakt voor uw bedrijf
  • Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Start nu het gesprek

Ons kantoor

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Bel ons

020 - 2157 020

Stuur een e-mai

info@bouwenoponlinesucces.nl

Michael Bos

Bedrijfsadviseur

020 - 21 57 020